مغز پسته کوهی
مغز پسته کوهی یا همان مغز بنه کوهی که اسم دیگر آن مغز پسته وحشی است،یک مغزدانه کاملاً طبیعی،ارگانیک و سالم میباشد.
از درختی با اسم بنه (پسته کوهی،قزوان) در رشته کوه های زاگرس برداشت می شود.
( در نواحی کردنشین به بنه،پسته کوهی، قزوان و قسقوان یا قسوان گفته می شود). میوه بنه مانند پسته، بادام و گردو مصرف زیادی دارد و خاصیت آن از سایر خشکبارها به مراتب بیشتر است.
اگر چه این پسته کوهی مانند سایر آجیل ها و خشکبار شناخته شده و مطرح نیست،اما خواص منحصر بفردی دارد که در انواع پسته های شناخته شده موجود نمی باشد.
بهترین ویژگی مغز بنه ( مغز پسته کوهی ) این است که چون از دل طبیعت بدست می آید و هیچگونه سموم و کودهای شیمیایی در رشد و نمو درخت بنه و میوه آن نقشی ندارد پس یک محصول 100% ارگانیک و دارای خواص دارویی بیشماری است.
خواص مغز بنه کوهی
خواص بنه و مغز بنه بسیار زیاد است. بنه یا پسته وحشی سرشار از مواد مغذی و پر انرژی است که تقریباً خواص آن از پسته معمولی یا پسته آجیل بیشتر است. این دانه خوراکی و چرب دارای طعم بسیار مطلوبی است.
به گونهای که برای از بین بردن طعم تلخ و بد برخی از داروها از عصاره پسته کوهی استفاده می کنند.
میوه،روغن و صمغ بنه در حوزه طب سنتی از دیرباز مورد استفاده بوده است.
از مهمترین ترکیبات بنه شامل اسیدهای چرب غیر اشباع، توکوفرولها، فیتواسترول، کاروتنوئیدها و فنولهاست. ازجمله مواد مغذی موجود در مغز پسته کوهی ویتامینهای گروه A، E، B و D است.
اثرات ضدباکتری و میکروبی مغز بنه
استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها باعث مقاومت روز افزون باکتری ها به این داروها شده است،به گونهای که اثربخشی آنتی بیوتیک ها روز به روز محدودتر میشود.
از آنجایی که برخی از گیاهان خاصیت ضدمیکروبی دارند، با شناخت این گیاهان میتوان از آنها علیه بیشتر میکروبهای بیماری زا استفاده کرد و جایگزین کمخطری برای آنتیبیوتیکها پیدا کرد.
طبق تحقیقات انجام شده،بنه کوهی و عصاره آن اثرات قوی ضدباکتریایی در مقابل برخی از باکتری ها از خود نشان می دهند.
برای مثال عصاره بنه میتواند با باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی و کلوستریدیوم اسپوروژنز که بطور معمول موجب مسمومیت های غذایی و التهابات گوارشی در انسان میشود مقابله کند.
مغز پسته کوهی برای کاهش کلسترول و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروق
روغن بنه کوهی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است.پژوهش ها درباره اثر روغن بنه بر چربی ها و لیپوپروتئینهای خون موش صحرایی و خرگوش نشان داد که مصرف خوراکی روغن یا مغز بنه کوهی سبب افزایش HDL کلسترول و کاهش LDL کلسترول خون میشود،در نتیجه میتواند در کاهش بروز آترواسکلروز و بیماری های قلبی _عروقی بسیار مؤثر باشد.
فعالیت آنتیاکسیدانی و کاهش قندخون با میوه بنه
استفاده از عصاره صمغ بنه و میوه بنه در کنترل میزان قندخون بیماران دیابتی تأثیر مثبتی دارد. همچنین مطالعاتی بر روی میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره بنه صورت گرفته است که نتایج نشان دهنده میزان تأثیر و فعالیت آنتیاکسیدانی قابل توجه آن است.
تقویت سیستم ایمنی بدن با میوه بنه
اولئیکاسید موجود در مغز پسته کوهی باعث افزایش تولید گلبولهای سفید و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر هجوم عوامل بیماریزا میشود. خواص آنتیاکسیدانی اولئیکاسید موجود در پسته وحشی در خنثی سازی رادیکالهای آزاد مضر و کاهش آسیبهای ناشی از اکسیدانها منجر میشود.
برای جلوگیری از بیماریهای التهابی مانند آتریتروماتوئید و اختلالات خودایمنی مانند فیبرومیالژیا از بنه که سرشار از اولئیک اسید است، استفاده میشود.
رفع کمخونی و فقر آهن با میوه بنه
مغز پسته کوهی سرشار از املاح معدنی و ویتامین ها است.با مصرف این میوه طبیعی میتوان کمبود ویتامین های مختلف در بدن را تأمین کرد.
مغز پسته وحشی بهترین دارو طبیعی برای درمان کم خونی و فقر آهن است و مصرف آن به صورت روزانه میتواند از بروز کمخونی و فقرآهن جلوگیری کند.
میتوان از میوه بنه به صورت خوراکی در تهیه غذای محلی به نام آببنه یا قاتوق بنه، در ترکیب آن با آجیل و یا ترکیب روغن آن بر روی سالاد استفاده کرد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.