فرق گندم پوست کنده با گندم معمولی

ابتدا بیایید ببینیم گندم پوست کنده چه فرقی با گندم معمولی دارد.

گندم پوست کنده همانطور که از نامش برمی‌آید از کندن پوست بیرونی گندم حاصل می‌شود.

گندم پوست کنده شبیه گندم است اما با ظاهری کمی متفاوت.

خود گندم بیشتر در نواحی جنوب غربی آسیا کشت می‌شود.

این گیاه به شکل خوشه‌ای بوده و نوعی گیاه علفی محسوب می‌شود.

در ابتدا رنگ این گیاه سبز است، اما با گذشت زمان و گرم شدن هوا به رنگ زرد در می‌آید.

بنابراین اگر پوست بیرونی گندم را از آن جدا کنند گندم پوست کنده به دست می‌آید که گزینه بهتری برای پخت برخی غذاها اعم از حلیم و سوپ است.

به نظر می‌رسد هر چند با جدا کردن پوست از ارزش غذایی آن کاسته می‌شود اما خوردن آن راحت‌تر است.

گندم پوست کنده

تومان42,000

2 عدد در انبار

گندم پوست کنده

توضیحات

گندم پوست کنده

خواص گندم پوست کنده: گندم یکی از منابع اصلی تامین مواد غذایی در کشور ماست.

نان جزء جدایی ناپذیر از سفره هر ایرانی است.

از طرفی از گندم را می‌توان در غذاهای مختلف دیگر هم استفاده کرد.

گندم با نام‌ها و شکل های مختلفی به بازار عرضه می‌شود.

یکی از انواع گندم، گندم پوست کنده است.

ایرانی‌ها از گندم پوست کنده در غذاهایی مانند سوپ، آش یا حلیم استفاده می‌کنند.

در این مقاله می‌خواهیم با این نوع گندم با عنوان گندم پوست کنده آشنا شویم.

پس اگر شما هم علاقه مند هستید اطلاعات بیشتری در خصوص این نوع گندم به دست آورید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

خواص و کاربردهای گندم پوست کنده

یکی از غله‌هایی که می‌تواند نیاز مصرف مواد غذایی را در کشور ما برطرف کند، گندم است.

انواع گندم در قسمت‌های مختلف کشور کشت می‌شوند و مردم از آنها برای پخت انواع غذاها هم استفاده می‌کنند.

شاید حتی بتوان گفت گندم، قوت اصلی ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود.

مصرف نان در ایران نشان می‌دهد که یکی از انتخاب‌های اصلی مردم در تامین مواد غذایی شان در ایران این گزینه است.

آنجایی که تاکید مقاله حاضر بر گندم پوست کنده است بیایید بیشتر روی گندم های پوست کنده متمرکز شویم.

گندم های پوست کنده برای پخت انواع نان و همچنین غذاهایی مانند سوپ، آش، حلیم یا حتی آبگوشت استفاده می‌شوند.

همچنین برای تهیه انواع کلوچه ها و کیک ها هم این نوع گندم به کار می آید.

اگر کنجکاوید بدانید گندم حاوی چه مواد مغذی است، باید بگوییم که گندم دارای کلسیم، منیزیم، کلر و گوگرد است.

همچنین ویتامین های B و A را نیز در خود دارد.

به همین دلیل مصرف گندم برای رشد مو و تقویت آن می‌تواند مفید واقع شود.

مصرف گندم کمک می‌کند تا سوخت و ساز بدن افزایش یابد.

همچنین با مصرف گندم در قالب غذاهای مختلف می‌توانید سطح قندخون خود را کنترل کنید.

به علاوه می‌توان از گندم پوست کنده مانند هر گندم دیگری برای بهبود بیماری سنگ صفرا استفاده کرد.

از طرفی استفاده از گندم می‌تواند به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در برخی موارد کمک کند.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

گندم پوست کنده چیست؟

گندم از نوع گندم‌های بهاره محسوب می‌شود.

این نوع گندم به نسبت دارای مقاومت کافی در برابر امراض است و از نوع گندم‌های زودرس به حساب می‌آید.

اگر کنجکاوید بدانید ویژگی‌های گندم  شامل چه مواردی است این فهرست می‌تواند به شما کمک کند:

  • گندم مقاوم به خوابیدگی است.
  • دارای رنگ دانه روشن است
  • اندازه دانه آن درشت است.
  • وزن هزار دانه گندم چیزی در حدود 42-45 گرم است.
  • کیفیت نانوایی این نوع گندم ضعیف تا متوسط است.
  • دارای سنبله سفیدی است.
  • نسبت به ریزش دانه تقریبا مقاوم است.
  • قدرت ترمیم خوبی دارد.

این نوع گندم در بررسی‌های انجام شده جزء گندم های برتر ارزیابی شده است.

زمان کاشت گندم در منطقه‌های با آب و هوای معتدل از اوایل آبان ماه شروع شده و تا اواسط آذر ماه ادامه پیدا می‌کند.

این گندم، مناسب کشت و کار در مزارعی است که دارای تکنولوژی‌های ضعیفی هستند و می‌تواند در شرایط نامطلوب از نظر زراعی عملکرد مطلوبی از خود نشان دهد.

با اطلاعات ارائه شده به نظر می‌رسد گندم پوست کنده در کنار سایر گندم‌ها مانند گندم پیشتاز، گندم اکبری، گندم بم، گندم شیراز و سایر موارد می‌تواند به خوبی نیاز ما را در این زمینه برطرف سازد.

این نوع گندم بخصوص در استان‌های کرمانشاه، اصفهان، کرمان، یزد، فارس و سیستان و بلوچستان می‌تواند کشت شود.

ارزش غذایی گندم پوست کنده

به نوعی می‌توان گفت گندم غذای کاملی محسوب می‌شود.

هر چند گندم پوست کنده به دلیل آن که پوست یعنی سبوس گندم از آن جدا شده است، ارزش غذایی کمتری نسبت به گندم معمولی دارد.

در عین حال می‌تواند گزینه بهتری برای پخت و پز هم محسوب شود.

اگر بخواهیم به ترکیبات گندم از نظر میزان کالری موجود نگاهی دقیق بی اندازیم به این اعداد و ارقام می‌رسیم:

  • میزان پروتئین گندم: 14 گرم در هر 100 گرم
  • میزان کربوهیدرات گندم: 71 گرم در هر 100 گرم
  • میزان چربی گندم: 5.2 گرم در هر 100 گرم
  • میزان فیبر گندم پوست کنده بکراس: 7.1 گرم
  • میزان آب موجود در گندم: 7.1 گرم
  • میزان کلسترول موجود در گندم: صفر
  • میزان قند موجود در گندم: 4 گرم

پس همانطور که مشاهده کردید میزان کربوهیدرات گندم بسیار زیاد است.

اگر به دنبال مصرف یک کربوهیدرات مناسب هستید می‌توانید از گندم و فرآورده‌های آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

مزایا و معایب گندم پوست کنده

در ادامه این بحث و مقایسه بین مزایا و معایب استفاده از گندم باید بگوییم که گندم در عین حال که باعث افزایش انرژی می‌شود،می تواند مشکلاتی را برای ما هم ایجاد کند.

اگر به صورت موردی بخواهیم به مزایای استفاده از گندم اشاره کنیم شامل موارد زیر است:

  • افزایش انرژی به دلیل برخورداری از کربوهیدرات و فیبر
  • چاقی صورت مخصوصا اگر به صورت ناشتا مصرف شود
  • کمک به سلامت و شادابی مو و رشد آن
  • کاهش التهابات بدن بخصوص برای بیماری‌هایی مانند رماتیسم
  • جلوگیری از بروز اختلالات متابولیکی بخصوص در افرادی که دچار فشار بالا یا تری گلیسیرید بالا هستند.
  • کمک به سلامت دستگاه گوارش به دلیل داشتن فیبر بالا
  • جلوگیری از بروز دیابت نوع دو به دلیل داشتن منیزیم در ترکیبات خود
  • موثر در بهبود بیماری‌های قلبی و عروقی به دلیل برخورداری از مقادیری از لیگنان
  • جلوگیری از ابتلای کودکان به بیماری آسم به دلیل داشتن ویتامین A و منیزیم

اما اگر بخواهیم در کنار اشاره به مزایا برخی از معایب استفاده از گندم را بررسی کنیم باید بگوییم که این مضرات و عوارض شامل موارد زیر است:

مضر برای افراد حساس به گلوتن

گندم پوست کنده و به صورت کلی همه غلات دارای گلوتن هستند.

شاید بپرسید گلوتن چیست.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که گلوتن نوعی پروتئین گیاهی محسوب می‌شود.

از طرفی در درون دستگاه گوارش انسان‌ها آنزیم‌هایی وجود دارد که تجزیه مواد غذایی را برعهده دارند.

پروتئاز نام آنزیمی است که وظیفه تجزیه مواد غذایی در بدن ما به عهده آن است.

این آنزیم نمی‌تواند گلوتن را هضم کند.

به همین دلیل گلوتنی که نتوانسته در بدن هضم شود راهی روده کوچک می‌شود.

در بیشتر موارد این گلوتن هضم نشده مشکلی برای ما ایجاد نمی‌کند.

اما در مواردی که حساسیت وجود دارد این گلوتن می‌تواند باعث بروز واکنش‌های گوارشی در افراد شود.

مصرف زیاد گلوتن و تجمع آنها در درون روده کوچک باعث بروز بیماری به نام سلیاک در افراد می‌شود.

فرد بیمار دچار مشکلاتی اعم از سو تغذیه یا کاهش وزن شدید می‌شود.

همچنین در افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، مشکلاتی چون سردرد، نفخ، اسهال یا شکم‌درد هم مشاهده شده است.

میزان کربوهیدرات بالا

همانطور که قبلا هم اشاره شد گندم دارای کربوهیدرات بالایی است.

مصرف بیش از اندازه آن باعث می‌شود مشکلاتی برای افراد ایجاد شود.

زیرا نشاسته حاصل از این کربوهیدرات دارای مقادیری قند است که برای افراد دیابتی می‌تواند مشکل‌ساز شود.

پس در مصرف گندم زیاده روی نکنید.

مضر برای سندرم روده تحریک‌پذیر

اگر دچار این مشکل هستید هم بهتر است در مصرف گندم و میزان آن دقت کنید.

همچنین اگر علائمی مانند درد یا گرفتگی شدید در قسمت شکم بعد از مصرف غذا دارید احتمالا دچار این بیماری شده‌اید.

پس درباره میزان مصرف گندم پوست کنده با پزشک خود مشورت کنید.

از دیگر عوارض استفاده از گندم پوست کنده می‌توان به افزایش چربی بدن نیز اشاره کرد.

همچنین ایجاد التهاب در بدن و اضافه وزن در کودکان در اثر استفاده زیاد گندم نیز از دیگر عوارض آن است.

پس مانند هر ماده غذایی دیگری هنگام استفاده مصرف متعادلی را در پیش بگیرید.

کاربرد گندم پوست کنده

شما می‌توانید از گندم پوست کنده برای پخت انواع غذاها استفاده کنید.

بیایید با هم یک دستور غذایی را بررسی کنیم.

تهیه سوپ با گندم پوست کنده

مواد مورد نیاز برای پخت این سوپ شامل موارد زیر است.

شما می‌توانید بسته به تعداد افراد خانواده خود میزان این مواد را کم یا زیاد کنید.

  • یک پیمانه گندم پوست کنده
  • یک عدد پیاز متوسط
  • یک عدد هویج متوسط
  • نصف پیمانه جعفری تازه یا خشک شده
  • نصف پیمانه عصاره مرغ
  • چاشنی‌های مورد نیاز اعم از یک قاشق رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو به میزان لازم.

برای پخت این سوپ خوشمزه گندم، ابتدا گندم پوست کنده را به مدت چند ساعت خیس کنید.

سپس در یک ماهیتابه پیازها را سرخ کرده و بعد از سبک شدن آنها، گندم و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.

در این فاصله می‌توانید هویج و هر نوع سبزی دیگری که مد نظرتان است خرد و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

در نهایت اجازه دهید که سوپ شما به آرامی جا بیفتد.

این سوپ برای فصل زمستان و روزهای سرد بسیار مناسب و مقوی است.

ادویه‌ها و چاشنی مورد نظر را هم هنگام سرخ کردن پیازها می‌توانید اضافه کنید.

شما می‌توانید از این گندم پوست کنده برای پخت حلیم هم استفاده کنید.

در اینجا دستور پخت حلیم با گندم پوست کنده ارائه شده است.

حلیم با گندم پوست کنده

یکی دیگر از غذاهایی که شما می‌توانید با استفاده از گندم پوست کنده آن را تهیه کنید حلیم است.

حلیم از غذاهای بسیار پرطرفدار و سنتی ایرانی است.

انتخاب یک گندم مناسب در کیفیت این غذای بسیار خوشمزه و لذید تاثیر می‌گذارد.

پس هنگام خرید گندم برای حلیم به کیفیت بالای آن دقت کنید.

شما برای تهیه حلیم به این مواد نیاز دارید:

  • 300 گرم گوشت گوسفندی
  • 500 گرم گندم پوست کنده
  • یک عدد پیاز
  • چوب دارچین و نمک

مانند دستور پخت آش گندم، در اینجا هم لازم است چند ساعت گندم پوست کنده را خیس کنید.

برای حلیم این مدت زمان بهتر است حداقل 12 ساعت باشد.

پس از آن که گندم خیس شده را داخل قابلمه‌ای پر از آبجوش ریختید، وقت آن رسیده که قابلمه را روی شعله‌ متوسط قرار دهید.

حلیم باید با شعله کم و در مدت مناسب پخته شود.

گوشت گوسفندی را هم در قابلمه‌ای جداگانه به همراه دو عدد چوب دارچین و چند تکه پیاز خرد شده روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید.

به این ترتیب در همان حین که گندم پوست کنده به آرامی پخته می‌شود گوشت هم به خوبی می پزد.

وقتی از پخته شدن کامل گوشت اطمینان حاصل کردید وقت آن رسیده که گوشت را از آب آن جدا کرده و به دقت ریش ریش کنید.

شما می‌توانید آب گوشت را پس از جدا کردن چوب‌های دارچین داخل گندم پوست کنده در حال پخت خود بریزید.

در مرحله آخر با یک دستگاه گوشتکوب برقی به خوبی گندم‌ها را میکس کنید.

سپس گوشت‌های ریش‌ ریش را به آن اضافه کنید.

ریش ریش کردن گوشت باعث می‌شود حلیم کشدار و خوشمزه‌ای به دست بیاید.

نظرات (0)

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “گندم پوست کنده”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Shipping & Delivery
محصولات بیشتر

رژ سرخابی

تومان48,000

خواص رژلب های گیاهی

در رژهای سنتی و گیاهی از روغن‌های طبیعی استفاده می‌شود. خبری از الکل (به‌عنوان حلال روغن) وعطرمایه، رنگ و مواد نگه‌دارنده (برای پیشگیری از فساد) نیست. باوجود روغن رنگ‌دانه‌های گیاهی در این رژها، نه‌تنها خشکی و ترک‌های ناشی از رژهای صنعتی ایجاد نمی‌شود، بلکه استفاده مستمر از این رژها طراوت ازدست‌رفته لب‌ها را بازمی‌گرداند.

فاقد سرب است و مواد شیمیایی است

مارمالاد گیاهی سیاهدانه (پیوژن سیاهدانه)

تومان75,600

خواص مارمالاد گیاهی دوسین 

این ترکیب گیاهی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و مقابله ی بدن را در برابر عوامل نامساعد افزایش می دهد و از بروز بیماری جلوگیری می کند. مارمالاد ها در مقایسه با سایر ترکیبات گیاهی زودهضم و سبک است بنابراین همه ی افراد با مزاج های مختلف می توانند آن را مصرف نمایند. طبق توصیه کارشناسان زنان باردار و شیرده منع مصرف این محصول را دارند. مارمالاد دوسین را باید روزی دو مرتبه صبح و شب به میزان یک قاشق مرباخوری میل کرد.

مایع دستشویی گیاهی

تومان42,000

فواید استفاده از مایع دستشویی ارگانیک

  • چربی زدایی بالا
  • مناسب برای انواع پوست
  • عدم ایجاد حساسیت پوستی
  • ضدعفونی کننده سطح پوست
  • موثر در رفع بیماری های پوستی
  • ایجاد لطافت و پیشگیری از خشکی

لیف لوفا کمری

تومان126,000

خواص لیف لوفا

  • لایه بردار صورت و پوست
  • رفع چین و چروک پوست
  • درمان گل مژه
  • درمان دردهای موضعی
  • از بین برنده پوست مرده از روی بدن
  • تحریک پوست برای تولید سلول های سالم
  • بهبود گردش خون در سطح بدن
  • لایه بردار قوی پوست
  • از بین رفتن لک و جوش
  • افزایش چربی سوزی بافت های چربی پوست

روغن تخم کدو

تومان60,000

خواص روغن تخم کدو

  •  به پیشگیری یا درمان اختلالات ادراری  کمک میکند
  • تقویت کننده قلب
  • بهبود عملکرد کبد و درمان کبد چرب
  • رفع اختلالات خواب از جمله بی خوابی
  • تقویت مغز و بهبود عملکرد اعصاب
  • درمان بیماری دیابت
  • کاهش تب
  • دفع انگل ها و کرم های روده ای
  • درمان سرفه و خشونت سینه
  • تسکین دهنده سر دردهای شدید
  • جلوگیری از پوکی استخوان
  • کاهش استرس و افسردگی
  • مانع از رشد سلول های سرطانی (به ویژه سرطان های روده بزرگ، پروستات و سینه)
  • جلوگیری از یبوست و بواسیر و بهبود روند هضم
  • افزایش میل جنسی در آقایان

دمنوش ویتا به

تومان80,400

طرز تهیه دمنوش به

<p>از آنجایی که خواص دمنوش به نظیر خود این میوه به صورت خام یا پخته برای سلامتی ثابت شده است، می توانید از چای به خوشمزه در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

طرز تهیه به به روش خانگی کمی زمان‌بر است. برای تهیه دمنوش ویتا به باید ابتدا به‌ رسیده و شیرین ایرانی تهیه کنید.

به‌ها را به خوبی بشویید تا پرز موجود روی آنها پاک شود.

سپس به‌های شسته شده را به کمک رنده، رنده کرده و روی یک سینه پخش کنید و اجازه دهید تا خشک شوند.

خشکی نباید به قری زیاد باشد که به‌های خلال‌ شده را بتوان مانند چوب کبریت شکست.

در مرحله آخر باید به‌های خشک شده را تفت دهید که برای این کار باید یک تابه فلزی را روی حرارت گذاشته تا ماهیتابه به خوبی داغ شود.

به‌های خلال شده خشک شده را همزمان در تابه بریزید و به سرعت با قاشق چوبی به‌ها را زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه به‌های خلال شده برسد.

این کار را تا وقتی که رنگ به‌های خلال شده به قهوه‌ای پررنگ تغییر کند ادامه دهید.

اگر حین تفت دادن به‌های خلال شده کمی دود بلند شد از  هیچ اشکالی ندارد و حتی این کار  به خوشرنگ‌تر شدن دمنوش به شما هم کمک می‌کند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید و نگران نباشید.

بعد از اینکه رنگ به‌های خلال شده  تغییر کرد تابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید به‌های بو داده شده خنک شوند.

سپس آن‌ها را در ظرف دربسته شیشه‌ای و دور از رطوبت نگهداری کنید.

سپس برای تهیه دمنوش به برای هر نفر به اندازه یک قاشق غذاخوری از به‌های بوداده را در یک قوری با یک لیوان آب جوش برای مدت زمان بیست دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بگذارید تا به خوبی دم بکشد و سپس بنوشید.

2 عدد در انبار

تومان42,000

گندم پوست کنده

خواص گندم پوست کنده: گندم یکی از منابع اصلی تامین مواد غذایی در کشور ماست.

نان جزء جدایی ناپذیر از سفره هر ایرانی است.

از طرفی از گندم را می‌توان در غذاهای مختلف دیگر هم استفاده کرد.

گندم با نام‌ها و شکل های مختلفی به بازار عرضه می‌شود.

یکی از انواع گندم، گندم پوست کنده است.

ایرانی‌ها از گندم پوست کنده در غذاهایی مانند سوپ، آش یا حلیم استفاده می‌کنند.

در این مقاله می‌خواهیم با این نوع گندم با عنوان گندم پوست کنده آشنا شویم.

پس اگر شما هم علاقه مند هستید اطلاعات بیشتری در خصوص این نوع گندم به دست آورید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

خواص و کاربردهای گندم پوست کنده

یکی از غله‌هایی که می‌تواند نیاز مصرف مواد غذایی را در کشور ما برطرف کند، گندم است.

انواع گندم در قسمت‌های مختلف کشور کشت می‌شوند و مردم از آنها برای پخت انواع غذاها هم استفاده می‌کنند.

شاید حتی بتوان گفت گندم، قوت اصلی ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود.

مصرف نان در ایران نشان می‌دهد که یکی از انتخاب‌های اصلی مردم در تامین مواد غذایی شان در ایران این گزینه است.

آنجایی که تاکید مقاله حاضر بر گندم پوست کنده است بیایید بیشتر روی گندم های پوست کنده متمرکز شویم.

گندم های پوست کنده برای پخت انواع نان و همچنین غذاهایی مانند سوپ، آش، حلیم یا حتی آبگوشت استفاده می‌شوند.

همچنین برای تهیه انواع کلوچه ها و کیک ها هم این نوع گندم به کار می آید.

اگر کنجکاوید بدانید گندم حاوی چه مواد مغذی است، باید بگوییم که گندم دارای کلسیم، منیزیم، کلر و گوگرد است.

همچنین ویتامین های B و A را نیز در خود دارد.

به همین دلیل مصرف گندم برای رشد مو و تقویت آن می‌تواند مفید واقع شود.

مصرف گندم کمک می‌کند تا سوخت و ساز بدن افزایش یابد.

همچنین با مصرف گندم در قالب غذاهای مختلف می‌توانید سطح قندخون خود را کنترل کنید.

به علاوه می‌توان از گندم پوست کنده مانند هر گندم دیگری برای بهبود بیماری سنگ صفرا استفاده کرد.

از طرفی استفاده از گندم می‌تواند به کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی در برخی موارد کمک کند.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

گندم پوست کنده چیست؟

گندم از نوع گندم‌های بهاره محسوب می‌شود.

این نوع گندم به نسبت دارای مقاومت کافی در برابر امراض است و از نوع گندم‌های زودرس به حساب می‌آید.

اگر کنجکاوید بدانید ویژگی‌های گندم  شامل چه مواردی است این فهرست می‌تواند به شما کمک کند:

  • گندم مقاوم به خوابیدگی است.
  • دارای رنگ دانه روشن است
  • اندازه دانه آن درشت است.
  • وزن هزار دانه گندم چیزی در حدود 42-45 گرم است.
  • کیفیت نانوایی این نوع گندم ضعیف تا متوسط است.
  • دارای سنبله سفیدی است.
  • نسبت به ریزش دانه تقریبا مقاوم است.
  • قدرت ترمیم خوبی دارد.

این نوع گندم در بررسی‌های انجام شده جزء گندم های برتر ارزیابی شده است.

زمان کاشت گندم در منطقه‌های با آب و هوای معتدل از اوایل آبان ماه شروع شده و تا اواسط آذر ماه ادامه پیدا می‌کند.

این گندم، مناسب کشت و کار در مزارعی است که دارای تکنولوژی‌های ضعیفی هستند و می‌تواند در شرایط نامطلوب از نظر زراعی عملکرد مطلوبی از خود نشان دهد.

با اطلاعات ارائه شده به نظر می‌رسد گندم پوست کنده در کنار سایر گندم‌ها مانند گندم پیشتاز، گندم اکبری، گندم بم، گندم شیراز و سایر موارد می‌تواند به خوبی نیاز ما را در این زمینه برطرف سازد.

این نوع گندم بخصوص در استان‌های کرمانشاه، اصفهان، کرمان، یزد، فارس و سیستان و بلوچستان می‌تواند کشت شود.

ارزش غذایی گندم پوست کنده

به نوعی می‌توان گفت گندم غذای کاملی محسوب می‌شود.

هر چند گندم پوست کنده به دلیل آن که پوست یعنی سبوس گندم از آن جدا شده است، ارزش غذایی کمتری نسبت به گندم معمولی دارد.

در عین حال می‌تواند گزینه بهتری برای پخت و پز هم محسوب شود.

اگر بخواهیم به ترکیبات گندم از نظر میزان کالری موجود نگاهی دقیق بی اندازیم به این اعداد و ارقام می‌رسیم:

  • میزان پروتئین گندم: 14 گرم در هر 100 گرم
  • میزان کربوهیدرات گندم: 71 گرم در هر 100 گرم
  • میزان چربی گندم: 5.2 گرم در هر 100 گرم
  • میزان فیبر گندم پوست کنده بکراس: 7.1 گرم
  • میزان آب موجود در گندم: 7.1 گرم
  • میزان کلسترول موجود در گندم: صفر
  • میزان قند موجود در گندم: 4 گرم

پس همانطور که مشاهده کردید میزان کربوهیدرات گندم بسیار زیاد است.

اگر به دنبال مصرف یک کربوهیدرات مناسب هستید می‌توانید از گندم و فرآورده‌های آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

گندم پوست کنده

خواص و ویژگی های گندم پوست کنده

مزایا و معایب گندم پوست کنده

در ادامه این بحث و مقایسه بین مزایا و معایب استفاده از گندم باید بگوییم که گندم در عین حال که باعث افزایش انرژی می‌شود،می تواند مشکلاتی را برای ما هم ایجاد کند.

اگر به صورت موردی بخواهیم به مزایای استفاده از گندم اشاره کنیم شامل موارد زیر است:

  • افزایش انرژی به دلیل برخورداری از کربوهیدرات و فیبر
  • چاقی صورت مخصوصا اگر به صورت ناشتا مصرف شود
  • کمک به سلامت و شادابی مو و رشد آن
  • کاهش التهابات بدن بخصوص برای بیماری‌هایی مانند رماتیسم
  • جلوگیری از بروز اختلالات متابولیکی بخصوص در افرادی که دچار فشار بالا یا تری گلیسیرید بالا هستند.
  • کمک به سلامت دستگاه گوارش به دلیل داشتن فیبر بالا
  • جلوگیری از بروز دیابت نوع دو به دلیل داشتن منیزیم در ترکیبات خود
  • موثر در بهبود بیماری‌های قلبی و عروقی به دلیل برخورداری از مقادیری از لیگنان
  • جلوگیری از ابتلای کودکان به بیماری آسم به دلیل داشتن ویتامین A و منیزیم

اما اگر بخواهیم در کنار اشاره به مزایا برخی از معایب استفاده از گندم را بررسی کنیم باید بگوییم که این مضرات و عوارض شامل موارد زیر است:

مضر برای افراد حساس به گلوتن

گندم پوست کنده و به صورت کلی همه غلات دارای گلوتن هستند.

شاید بپرسید گلوتن چیست.

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که گلوتن نوعی پروتئین گیاهی محسوب می‌شود.

از طرفی در درون دستگاه گوارش انسان‌ها آنزیم‌هایی وجود دارد که تجزیه مواد غذایی را برعهده دارند.

پروتئاز نام آنزیمی است که وظیفه تجزیه مواد غذایی در بدن ما به عهده آن است.

این آنزیم نمی‌تواند گلوتن را هضم کند.

به همین دلیل گلوتنی که نتوانسته در بدن هضم شود راهی روده کوچک می‌شود.

در بیشتر موارد این گلوتن هضم نشده مشکلی برای ما ایجاد نمی‌کند.

اما در مواردی که حساسیت وجود دارد این گلوتن می‌تواند باعث بروز واکنش‌های گوارشی در افراد شود.

مصرف زیاد گلوتن و تجمع آنها در درون روده کوچک باعث بروز بیماری به نام سلیاک در افراد می‌شود.

فرد بیمار دچار مشکلاتی اعم از سو تغذیه یا کاهش وزن شدید می‌شود.

همچنین در افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، مشکلاتی چون سردرد، نفخ، اسهال یا شکم‌درد هم مشاهده شده است.

میزان کربوهیدرات بالا

همانطور که قبلا هم اشاره شد گندم دارای کربوهیدرات بالایی است.

مصرف بیش از اندازه آن باعث می‌شود مشکلاتی برای افراد ایجاد شود.

زیرا نشاسته حاصل از این کربوهیدرات دارای مقادیری قند است که برای افراد دیابتی می‌تواند مشکل‌ساز شود.

پس در مصرف گندم زیاده روی نکنید.

مضر برای سندرم روده تحریک‌پذیر

اگر دچار این مشکل هستید هم بهتر است در مصرف گندم و میزان آن دقت کنید.

همچنین اگر علائمی مانند درد یا گرفتگی شدید در قسمت شکم بعد از مصرف غذا دارید احتمالا دچار این بیماری شده‌اید.

پس درباره میزان مصرف گندم پوست کنده با پزشک خود مشورت کنید.

از دیگر عوارض استفاده از گندم پوست کنده می‌توان به افزایش چربی بدن نیز اشاره کرد.

همچنین ایجاد التهاب در بدن و اضافه وزن در کودکان در اثر استفاده زیاد گندم نیز از دیگر عوارض آن است.

پس مانند هر ماده غذایی دیگری هنگام استفاده مصرف متعادلی را در پیش بگیرید.

کاربرد گندم پوست کنده

شما می‌توانید از گندم پوست کنده برای پخت انواع غذاها استفاده کنید.

بیایید با هم یک دستور غذایی را بررسی کنیم.

تهیه سوپ با گندم پوست کنده

مواد مورد نیاز برای پخت این سوپ شامل موارد زیر است.

شما می‌توانید بسته به تعداد افراد خانواده خود میزان این مواد را کم یا زیاد کنید.

  • یک پیمانه گندم پوست کنده
  • یک عدد پیاز متوسط
  • یک عدد هویج متوسط
  • نصف پیمانه جعفری تازه یا خشک شده
  • نصف پیمانه عصاره مرغ
  • چاشنی‌های مورد نیاز اعم از یک قاشق رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو به میزان لازم.

برای پخت این سوپ خوشمزه گندم، ابتدا گندم پوست کنده را به مدت چند ساعت خیس کنید.

سپس در یک ماهیتابه پیازها را سرخ کرده و بعد از سبک شدن آنها، گندم و عصاره مرغ را به آن اضافه کنید.

در این فاصله می‌توانید هویج و هر نوع سبزی دیگری که مد نظرتان است خرد و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

در نهایت اجازه دهید که سوپ شما به آرامی جا بیفتد.

این سوپ برای فصل زمستان و روزهای سرد بسیار مناسب و مقوی است.

ادویه‌ها و چاشنی مورد نظر را هم هنگام سرخ کردن پیازها می‌توانید اضافه کنید.

شما می‌توانید از این گندم پوست کنده برای پخت حلیم هم استفاده کنید.

در اینجا دستور پخت حلیم با گندم پوست کنده ارائه شده است.

حلیم با گندم پوست کنده

یکی دیگر از غذاهایی که شما می‌توانید با استفاده از گندم پوست کنده آن را تهیه کنید حلیم است.

حلیم از غذاهای بسیار پرطرفدار و سنتی ایرانی است.

انتخاب یک گندم مناسب در کیفیت این غذای بسیار خوشمزه و لذید تاثیر می‌گذارد.

پس هنگام خرید گندم برای حلیم به کیفیت بالای آن دقت کنید.

شما برای تهیه حلیم به این مواد نیاز دارید:

  • 300 گرم گوشت گوسفندی
  • 500 گرم گندم پوست کنده
  • یک عدد پیاز
  • چوب دارچین و نمک

مانند دستور پخت آش گندم، در اینجا هم لازم است چند ساعت گندم پوست کنده را خیس کنید.

برای حلیم این مدت زمان بهتر است حداقل 12 ساعت باشد.

پس از آن که گندم خیس شده را داخل قابلمه‌ای پر از آبجوش ریختید، وقت آن رسیده که قابلمه را روی شعله‌ متوسط قرار دهید.

حلیم باید با شعله کم و در مدت مناسب پخته شود.

گوشت گوسفندی را هم در قابلمه‌ای جداگانه به همراه دو عدد چوب دارچین و چند تکه پیاز خرد شده روی شعله ملایم اجاق گاز بگذارید.

به این ترتیب در همان حین که گندم پوست کنده به آرامی پخته می‌شود گوشت هم به خوبی می پزد.

وقتی از پخته شدن کامل گوشت اطمینان حاصل کردید وقت آن رسیده که گوشت را از آب آن جدا کرده و به دقت ریش ریش کنید.

شما می‌توانید آب گوشت را پس از جدا کردن چوب‌های دارچین داخل گندم پوست کنده در حال پخت خود بریزید.

در مرحله آخر با یک دستگاه گوشتکوب برقی به خوبی گندم‌ها را میکس کنید.

سپس گوشت‌های ریش‌ ریش را به آن اضافه کنید.

ریش ریش کردن گوشت باعث می‌شود حلیم کشدار و خوشمزه‌ای به دست بیاید.

منو دسته های خود را در سربرگ موبایل -> موبایل -> المان منو موبایل -> نمایش/پنهان سازی -> انتخاب منو تنظیم کنید
سبد خرید فروشگاه
شروع به تایپ کنید برای نوشته‌های که به‌دنبال آن هستید.
error: Content is protected !!