فرنی یکی از غذاهای خوشمزه ای و پر خاصیتی است که که بیشتر به عنوان دسر مصرف می شود و در سراسر دنیا در انواع مختلفی تهیه می شود. فرنی معمولاً از آرد برنج و شیر و گاه با نشاسته تهیه می شود و از دارچین و گلاب برای خوش طعم و عطر کردن آن استفاده می شود. در ماه رمضان این دسر بسیار کاربرد دارد. علاوه بر این از فرنی به عنوان غذای کمکی برای کودکان استفاده می شود زیرا هم هضم آن برای کودکان بسیار راحت است و هم خواص زیادی برای آنها دارد.
فرنی یک غذای مفید برای کودک
کودکان شیر خوار برای اولین بار در دوران شیرخوارگی با فرنی تغذیه می شوند زیرا فرنی آرد برنج غذایی نرم ، ساده و با کمترین امکان ایجاد آلرژی می باشد. در پایان 6 ماهگی که غذای کمکی باید به کودک داده شود بهتر است مادر با شیر خود فرنی آرد برنج را تهیه کند ، برنج آلرژی کمتری نسبت به مواد دیگر ایجاد می کند و نباید تا پایان 8 ماهگی از فرنی گندم استفاده کرد. اگر شیر مادر برای تهیه فرنی کافی نیست می توان از شیرهای پاستوریزه یا شیر گاو ، فرنی را درست کرد. برای کودکان می توان از حریره بادام نیز استفاده کرد. بدین صورت که بادام را آسیاب کرد تا قابل هضم در معده کودکان باشد. البته می توان حریره بادام را از صافی عبور دهید تا شیره حاصل از آن را به کودک دهید.
مواد مغذی فرنی
فرنی ارزش غذایی بسیاری دارد زیرا به دلیل دارا بودن شیر و نشاسته ، انرژی بالایی را جذب بدن می کند. مواد نشاسته ای نیز مانند شیر حاوی ویتامین های گروه B و روی است. جایگزین کردن عسل یا شیره های گیاهی با شکر ارزش غذایی و خواص فرنی را بیشتر می کند.
خواص فرنی
کاهش ابتلا به بیماری های قلبی
محققان بر اساس یک مطالعه متاآنالیز و چند مطالعه در مورد مواد غذایی سبوس دار بر روی 786076 نفر انجام دادند که نشان داد مصرف 70 گرم غلات در طول روز موجب کاهش 22 درصدی خطر مرگ ناشی از عوامل اصلی مرگ و میرهای مطرح شده است.
بر اساس این مطالعات مصرف این مقدار غلات که برابر است با یک کاسه بزرگ فرنی ، خطر مرگ ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. غلات سبوس دار شامل جودوسر ، سبوس و بلغور و … است که سرشار از پروتئین ، آهن ، اسیدفولیک و فیبر می باشند.
پیشگیری از سرطان
خوردن فرنی در وعده صبحانه بسیار مفید و دارای خاصیت است. جلوگیری از بروز انواع سرطان یکی از خواص فرنی است که به دلیل خواص ضدسرطانی ترکیبات آن می باشد. محققان در مطالعات خود ادعا می کنند که خوردن یک کاسه فرنی معادل 70 گرم در صبحانه می تواند از بروز ابتلا به سرطان پیشگیری کند.
کاهش وزن
اگر به جای شکر از عسل در تهیه فرنی استفاده شود به یک معجون لاغری و کاهش وزن تبدیل می شود. کارشناسان به افرادی که تمایل به داشتن تناسب اندام دارند اما خوردن غذاهای رژیمی را دوست ندارند ، مصرف فرنی در وعده صبحانه را به جای خوراکی های رایج حاوی بلغور جوی دوسر ، توصیه می کنند. بر اساس تحقیقات ، افرادی که از فرنی به جای بلغور جوی دوسر در صبحانه استفاده می کنند در طول روز کمتر احساس گرسنگی می کنند و در نتیجه غذای کمتری میل می کنند.
البته باید توجه داشت که در حد اعتدال باید فرنی مصرف شود و زیاده روی یا عدم مصرف به موقع آن برای بدن ضرر دارد .زیرا به دلیل داشتن کالری زیاد موجب افزایش وزن و تری گلیسیرید خون می شود.
فرنی غذایی مفید برای بدنسازان
بسیاری از ورزشکاران و بدنسازان تاکیر زیادی بر روی غذای قبل از ورزش می کنند زیرا آن را عنری کلیدی برای انجام تمرینات ورزشی می دانند. فرنی یکی از غذاهای مفید برای بدن سازی است زیرا انرژی لازم برای ورزش را فراهم می کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.