رنگ سبز طبیعی خوراکی
فرایند تهیه رنگ خوراکی
همانطور که گفتیم این رنگ سبز طبیعی از گیاهان خوراکی سبز مانند اسفناج، علف، یونجه، گزنه و… تهیه میشود. به وسیله حلال آبی یا آلی رنگ سبز خوراکی از این گیاهان استخراج شده و در ادامه فرایند تولید رنگ با جایگزینی منیزیوم با مس در هسته مولکول کلروفیل پایدار میشود.
به محصول نهایی به دست آمده که پایدار و محلول در آب است کلروفیلین مس میگویند. این محصول با امولسیفایرها و عوامل تثبیت کننده به عنوان حامل مخلوط میشود.
ویژگی های رنگ طبیعی
ویژگیهای رنگ خوراکی سبز به شرح زیر است:
- این رنگ به صورت مایع در دسترس است
- رنگ سبز خوراکی قابلیت حل شدن در آب را دارد
- PH این محصول بین 3 الی 10 است
- پایداری رنگ در برابر حرارت و نور عالی است، اما پایداری این محصول در برابر اسید کمتر بوده و میتوان گفت پایداری خوبی در برابر محیط های اسیدی ندارد
- رنگ سبز طبیعی خوراکی میتواند تا دمایی بیش از 100 درجه سانتیگراد را تحمل کند.
کاربردهای رنگ سبز طبیعی خوراکی
رنگ طبیعی را تقریبا برای هر غذایی میتوان استفاده کرد؛ اما کاربردهای متداول رنگ طبیعی عبارتند از:
- انواع نوشیدنی مثل نوشیدنی یا سیروپ موهیتو
- محصولات لبنی مانند بستنی (بستنی یخی طالبی)، خامه قنادی و…
- انواع شیرینیها
- انواع سس و سالاد درسینگها
- آدامسهای میوهای
- میکسهای خشک نوشیدنی
رنگ سبز روشن تا سبز تیرهای را به خوراکیها میدهد.
علت برتری رنگ خوراکی نسبت به انواع مصنوعی
رنگهای Green S و Fast Green FCF دو نمونه مصنوعی از رنگهای خوراکی سبز هستند. اگرچه این رنگها از لحاظ رنگ دهی به غذا کیفیت مطلوبی دارند، اما استفاده از آنها در مواد غذایی مضراتی نیز برای سلامتی دارد.
واکنشهای آلرژیک از جمله التهاب مخاط بینی و کهیر برخی از شایعترین عوارض استفاده از رنگهای خوراکی شیمیایی هستند. بهعلاوه مصرف این رنگها باعث افزایش احتمال ابتلا به پیش فعالی در کودکان و تنگی نفس نیز میشود.
اما از آنجا که رنگهای طبیعی خوراکی فاقد مواد مصنوعی هستند و در تهیه آنها مواد طبیعی به کار رفته است نه تنها برای سلامتی مضر نیستند؛ بلکه فوایدی نیز برای بدن دارند.
علاوه بر این استفاده از رنگهای خوراکی طبیعی به حفظ محیط زیست نیز کمک خواهد کرد. زیرا در فرایند تولید رنگهای خوراکی مصنوعی مواد به جامانده حاوی عناصر آسیب زننده به محیط زیست هستند.
خواص رنگ خوراکی
همانطور که گفتیم در تهیه این رنگ خوراکی طبیعی از گیاهان خوراکی که رنگ سبزی دارند استفاده میشود؛ در نتیجه رنگ خوراکی حاوی بخشی از خواص این گیاهان است. بعضی از مهمترین خواص رنگ سبز طبیعی عبارتند از:
- کمک به لطافت پوست
- پیشگیری از سرطان
- کمک به درمان کمخونی ناشی از فقر آهن
- تقویت اعصاب
- افزایش ترشحات معده و کمک به هضم غذا
هنگامی که به موارد ذکر شده خواص درمانی را اضافه کنیم؛ ارزش این رنگ طبیعی خوراکی بیشتر مشخص میشود.رنگ خوراکی سبز،رنگدانهای سبز در گیاهان است که در فرایند فتوسنتز گیاهان استفاده میشود. این رنگدانه سبز خواص بسیاری برای سلامتی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به سلامت قلب و عروق
- کمک به کاهش وزن
- رفع بوی بد دهان
- ضد قارچ و ضد میکروب
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- کمک به درمان یبوست
- زدودن سموم از بدن
بنابراین استفاده از رنگ خوراکی در صنایع غذایی و تهیه خوراکیهای مختلف نه تنها رنگ سبز زیبایی به آنها میبخشد؛ بلکه برای حفظ سلامتی نیز مفید است.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.