هندوانه از جمله میوه های تابستانی می باشد که از خواص بی نظیری برخوردار است. اما نکته قابل توجه در رابطه با این میوه تابستانی، خواص تخمه هندوانه می باشد. تخمه این میوه نیز از خواص بی نظیری بهره مند است که می تواند نقش بسیار موثری در حفظ سلامتی بدن داشته باشد. به همین دلیل بهتر است از این تخمه نهایت استفاده را داشته باشید. در ادامه این مقاله می خواهیم به طور کامل خواص این تخمه را برای شما مورد بررسی قرار دهیم.
خواص تخمه هندوانه به صورت کلی:
تخمه هندوانه خواص و ویژگی های بی شماری دارد که با مصرف آن می توانید سلامتی بدن خود را افزایش دهید. برای اینکه بتوانید به راحتی از این تخمه استفاده کنید نیاز است تا خواص آن را بدانید که در ادامه به معرفی برخی از خواص تخمه هندوانه برای شما می پردازیم.
کنترل سطح قند:
کنترل سطح قند خون یکی از مهم ترین خواص تخمه هندوانه می باشد. از آنجایی که تخمه هندوانه منبع منیزیم است می تواند سوخت و ساز کربوهیدرات ها را در بدن تنظیم نماید. بنابراین مصرف آن می تواند حساسیت به انسولین را کاهش دهد و بیماری دیابت را کنترل کند. از طرفی تخمه هندوانه فشار روی پانکراس را کم کرده و میزان گلوکز خون را نیز تنظیم می نماید.
خواص تخمه هندوانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن:
از دیگر خواص تخمه هندوانه می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره نمود. این تخمه دارای انواع ویتامین B، آنتی اکسیدان و کاروتنوئید می باشد. به همین دلیل می تواند بدن را در برابر رادیکال های آزاد مقاوم نموده و اثرات آن ها را خنثی کند. از طرفی با کاهش استرس اکسیداتیو می تواند بدن را در برابر بیماری های قلبی و سرطان مقاوم نماید.
جلوگیری از چین و چروک پوست با مصرف تخمه هندوانه:
پیشگیری از ایجاد چین و چروک های پوستی از دیگر فواید تخمه هندوانه محسوب می شود. این تخمه حاوی مقدار قابل توجهی اسید چرب امگا ۳ می باشد و می تواند به حفظ سلامتی پوست کمک کند. آنتی اکسیدان های تخمه هندوانه می تواند رطوبت پوست را حفظ نموده و از بروز چین و چروک های پوستی جلوگیری کند. از طرفی مصرف مرتب آن می تواند از کدر شدن پوست پیشگیری نماید.
خواص تخمه هندوانه برای تقویت حافظه:
مصرف تخمه هندوانه می تواند به تقویت حافظه نیز کمک کند. مواد معدنی موجود در تخمه هندوانه منجر به پیشگیری از آلزایمر شده است. از طرفی منیزیم و روی موجود در این تخمه باعث می شود تا احتمال بروز مشکلات مغزی و روانی به میزان قابل توجهی کاهش یابد. از طرفی روی در جلوگیری از زوال عقل و انواع اسکیزوفرنی نقش بسیار موثری دارد.
تقویت موها با استفاده از تخمه هندوانه:
تقویت موها و افزایش استحکام آن ها از دیگر خواص تخمه هندوانه می باشد. پروتئین بالای موجود در تخمه هندوانه موجب می شود تا موها سلامت خود را حفظ نمایند و از ریزش آن ها نیز جلوگیری شود. پروتئین موجود در تخمه هندوانه سرشار از آرژنین، گلوتامیک اسید، لیزین و تریپتوفان می باشد. این اسید آمینه ها نقش ویژه ای در تقویت موها و حفظ درخشندگی آن ها دارند.
خواص تخمه هندوانه برای فشار خون:
تنظیم نمودن فشار خون و جلوگیری از گرفتگی عروق نیز جزو خواص تخمه هندوانه بو داده می باشد. اسید چرب امگا ۳، منیزیم، پتاسیم و اسید آمینه های موجود در این تخمه موجب می شوند تا فشار خون کاهش پیدا کند. از طرفی به گشاد شدن رگ های عروقی نیز کمک می کند. بنابراین از وارد شدن فشار به قلب نیز پیشگیری می نماید.
خواص تخمه هندوانه برای کبد:
بهبود عملکرد کبد از جمله خواص تخمه هندوانه است که می تواند به درمان کبد چرب نیز کمک کند. اگر کبد حساسی دارید بهتر است تخمه هندوانه را به صورت آب پز مورد استفاده قرار دهید. ویتامین های B موجود در تخمه هندوانه باعث می شود تا ترشح صفرا بیشتر شود. بنابراین با افزایش ترشح صفرا، کبد به طور کامل پاکسازی می گردد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.