خواص عسل کنار

  • تقویت دستگاه گوارش
  • مفید برای قلب و عروق
  • بهبود سرماخوردگی
  • تقویت قوای جنسی
  • ضد التهاب

طبع :سرد

عسل کنار یک کیلویی

تومان299,000

7 عدد در انبار

کد محصول (SKU) 594 دسته بندی ها , برچسب

عسل کنار یک کیلویی

عسل کنار چیست

اولین سوالی که با شنیدن نام این عسل برای هر کسی پیش می‌آید این است که منظور از عسل کنار چیست؟

عسل کُنار یا همان سدر، به عسلی گفته می‌شود که زنبور آن را از نوشیدن شهد شکوفه‌های درخت کنار (سدر) تولید می‌کند.

درخت کنار، یکی از درختان بومی و خودروی مناطق جنوبی کشور است که در استان‌های خوزستان، بخش‌های از فارس، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان پراکنده است. برگ‌های خشک و کوبیده شده‌ی این درخت همان چیزی است که در عطاری‌ها با نام سدر به فروش می‌رسد.

فصل گل‌دهی کنار بسته به منطقه‌ی رویش از اوایل و اواسط مهرماه شروع می‌شود و به مدت یک ماه یعنی تا اواسط آبان‌ماه ادامه دارد، و این درست زمانی است که می‌توان عسل کنار را برداشت کرد.

در این زمان (مهر و آبان) زنبورداران از نقاط مختلف ایران با کوچ دادن زنبورستان خود به مناطقی با پوشش گیاهی کنار، عسل کنار را برداشت می‌کنند.

نکته‌ی مهم در مورد عسل کنار این است که به خاطر فصل گل‌دهی این درخت (اوایل پاییز ) و اینکه تقریبا هیچ گل دیگری در این مناطق وجود ندارد شرایط برای برداشت عسل کنار خالص و تک گل بسیار مهیا است.

ویژگی های عسل کنار

پیش از آنکه به بررسی خواص عسل کنار بپردازیم باید کمی در مورد ویژگی های این عسل صحبت کنیم، چرا که عسل کنار ویژگی‌هایی دارد که نسبت به سایر عسل‌ها متفاوت است و شناخت آنها باعث می‌شود که در خرید و مصرف آن بهتر عمل کنیم.

ساکارز عسل کنار

یکی از مورد بحث‌ترین ویژگی های عسل کنار ساکارز آن است. به طور کلی طبق استاندارد ایران ساکارز عسل طبیعی باید کمتر از ۵ درصد باشد. این در حالی است که ساکارز عسل کنار طبیعی و خالص در بین عسل ها یک استثنا است و معمولا بیشتر از ۵ درصد است.

باید به این نکته توجه شود که بالا بودن ساکاروز عسل کنار نشانه بی کیفیت بودن این عسل نیست، بلکه عسل کنار به صورت طبیعی ساکارز بالایی دارد و این به خاطر منبع شهد این عسل، یعنی شکوفه‌های درخت کنار است که ساکارز بالایی در شهد آن وجود دارد.

پس کیفیت عسل کنار را نباید با ساکارز آن سنجید و باید فاکتور‌های دیگری مانند پرولین، دیاستاز، HMF را مد نظر قرار داد.

ساکارز عسل کنار تازه برداشت معمولا بین ۷ تا ۱۴ است که به مرور زمان و با گذشت یک یا دو ماه ساکارز آن کاهش پیدا می‌کند.

رنگ عسل کنار

به طور کلی عسل کنار رنگ های مختلفی دارد که به دو فاکتور مهم بستگی دارد.

نوع درخت کنار و منطقه برداشت: اولین و مهمترین مورد، نوع درخت کنار و سایر گیاهانی است که زنبورستان در مجاورت آن قرار دارد. درخت کنار بیش از ۴۰ گونه‌ی مختلف دارد که عسل حاصل از هر کدام از آن‌ها چه از نظر طعم و چه از نظر رنگ نهایی با یکدیگر متفاوت است.

به عنوان مثال رنگ عسل کناری که از درختان کنار استان خوزستان برداشت می‌شود با رنگ عسل کناری که در شهرستان خنج در استان فارس برداشت می‌شود کاملا متفاوت است. عسل کنار به رنگ‌های سبز لجنی، قهوه‌ای و عقیقی دیده می‌شود.

زمان نگهداری: دومین مورد، مدت زمان نگهداری عسل کنار است. چرا که عسل کنار در ابتدای برداشت معمولا رنگ روشنی دارد و هر چه زمان بیشتری از آن بگذرد رفته رفته تیره می‌شود. بسته به نوع درخت کنار ممکن است بعد از چند ماه کاملا سیاه رنگ شود و یا به صورت عقیقی شود.

عطر و طعم عسل کنار

یکی از ویژگی‌هایی که باعث شده عسل کنار در بین مردم به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب شود، عطر و طعم بی‌نظیر این عسل است.

عسل کنار اگر به صورت خالص برداشت شود عطر و طعم شکوفه‌های کنار، به وضوح در آن حس می‌شود و اگر چه طعم و عطر سلیقه‌ای است، اما بیشتر افراد و به خصوص بچه‌ها از این طعم خوششان می‌آید.

کف عسل کنار

کف عسل کنار نیز یکی دیگر از شاخصه‌های این عسل است که آن را از دیگر عسل‌ها متمایز کرده است. عسل کنار معمولا در اوایل برداشت با کف سفیدرنگی همراه است و رنگ روشنی دارد. بعد از گذشت یک یا دو هفته رنگ آن کرمی رنگ می‌شود. رفته رفته کف آن از بین می‌رود و رنگ آن تیره و عقیقی می‌شود و یک لایه بسیار نازک از کف بر روی آن باقی می‌ماند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “عسل کنار یک کیلویی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای آنکه تصویر به دیدگاهتان اضافه کنید باید وارد شده باشید.

عسل کنار یک کیلویی

7 عدد در انبار

تومان299,000

عسل کنار چیست

اولین سوالی که با شنیدن نام این عسل برای هر کسی پیش می‌آید این است که منظور از عسل کنار چیست؟

عسل کُنار یا همان سدر، به عسلی گفته می‌شود که زنبور آن را از نوشیدن شهد شکوفه‌های درخت کنار (سدر) تولید می‌کند.

درخت کنار، یکی از درختان بومی و خودروی مناطق جنوبی کشور است که در استان‌های خوزستان، بخش‌های از فارس، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان پراکنده است. برگ‌های خشک و کوبیده شده‌ی این درخت همان چیزی است که در عطاری‌ها با نام سدر به فروش می‌رسد.

فصل گل‌دهی کنار بسته به منطقه‌ی رویش از اوایل و اواسط مهرماه شروع می‌شود و به مدت یک ماه یعنی تا اواسط آبان‌ماه ادامه دارد، و این درست زمانی است که می‌توان عسل کنار را برداشت کرد.

در این زمان (مهر و آبان) زنبورداران از نقاط مختلف ایران با کوچ دادن زنبورستان خود به مناطقی با پوشش گیاهی کنار، عسل کنار را برداشت می‌کنند.

نکته‌ی مهم در مورد عسل کنار این است که به خاطر فصل گل‌دهی این درخت (اوایل پاییز ) و اینکه تقریبا هیچ گل دیگری در این مناطق وجود ندارد شرایط برای برداشت عسل کنار خالص و تک گل بسیار مهیا است.

ویژگی های عسل کنار

پیش از آنکه به بررسی خواص عسل کنار بپردازیم باید کمی در مورد ویژگی های این عسل صحبت کنیم، چرا که عسل کنار ویژگی‌هایی دارد که نسبت به سایر عسل‌ها متفاوت است و شناخت آنها باعث می‌شود که در خرید و مصرف آن بهتر عمل کنیم.

ساکارز عسل کنار

یکی از مورد بحث‌ترین ویژگی های عسل کنار ساکارز آن است. به طور کلی طبق استاندارد ایران ساکارز عسل طبیعی باید کمتر از ۵ درصد باشد. این در حالی است که ساکارز عسل کنار طبیعی و خالص در بین عسل ها یک استثنا است و معمولا بیشتر از ۵ درصد است.

باید به این نکته توجه شود که بالا بودن ساکاروز عسل کنار نشانه بی کیفیت بودن این عسل نیست، بلکه عسل کنار به صورت طبیعی ساکارز بالایی دارد و این به خاطر منبع شهد این عسل، یعنی شکوفه‌های درخت کنار است که ساکارز بالایی در شهد آن وجود دارد.

پس کیفیت عسل کنار را نباید با ساکارز آن سنجید و باید فاکتور‌های دیگری مانند پرولین، دیاستاز، HMF را مد نظر قرار داد.

ساکارز عسل کنار تازه برداشت معمولا بین ۷ تا ۱۴ است که به مرور زمان و با گذشت یک یا دو ماه ساکارز آن کاهش پیدا می‌کند.

رنگ عسل کنار

به طور کلی عسل کنار رنگ های مختلفی دارد که به دو فاکتور مهم بستگی دارد.

نوع درخت کنار و منطقه برداشت: اولین و مهمترین مورد، نوع درخت کنار و سایر گیاهانی است که زنبورستان در مجاورت آن قرار دارد. درخت کنار بیش از ۴۰ گونه‌ی مختلف دارد که عسل حاصل از هر کدام از آن‌ها چه از نظر طعم و چه از نظر رنگ نهایی با یکدیگر متفاوت است.

به عنوان مثال رنگ عسل کناری که از درختان کنار استان خوزستان برداشت می‌شود با رنگ عسل کناری که در شهرستان خنج در استان فارس برداشت می‌شود کاملا متفاوت است. عسل کنار به رنگ‌های سبز لجنی، قهوه‌ای و عقیقی دیده می‌شود.

زمان نگهداری: دومین مورد، مدت زمان نگهداری عسل کنار است. چرا که عسل کنار در ابتدای برداشت معمولا رنگ روشنی دارد و هر چه زمان بیشتری از آن بگذرد رفته رفته تیره می‌شود. بسته به نوع درخت کنار ممکن است بعد از چند ماه کاملا سیاه رنگ شود و یا به صورت عقیقی شود.

عطر و طعم عسل کنار

یکی از ویژگی‌هایی که باعث شده عسل کنار در بین مردم به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس محبوب شود، عطر و طعم بی‌نظیر این عسل است.

عسل کنار اگر به صورت خالص برداشت شود عطر و طعم شکوفه‌های کنار، به وضوح در آن حس می‌شود و اگر چه طعم و عطر سلیقه‌ای است، اما بیشتر افراد و به خصوص بچه‌ها از این طعم خوششان می‌آید.

کف عسل کنار

کف عسل کنار نیز یکی دیگر از شاخصه‌های این عسل است که آن را از دیگر عسل‌ها متمایز کرده است. عسل کنار معمولا در اوایل برداشت با کف سفیدرنگی همراه است و رنگ روشنی دارد. بعد از گذشت یک یا دو هفته رنگ آن کرمی رنگ می‌شود. رفته رفته کف آن از بین می‌رود و رنگ آن تیره و عقیقی می‌شود و یک لایه بسیار نازک از کف بر روی آن باقی می‌ماند.

سبد خرید
ورود به حساب کاربری

حساب کاربری ندارید؟

ثبت نام کنید
error: Content is protected !!