خواص زیره سبز

  • کم‌خونی را درمان می‌کند
  • به سلامت کبد کمک می‌کند
  • سیستم تنفسی را بهبود می‌دهد
  • سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند
  • شیردهی را تقویت می‌کند
  • به تقویت موها کمک می‌کند
  • برای پوست مفید است
  • می‌تواند درد پریود را کاهش دهد
  • اثر ضدالتهابی دارد
  • با باکتری‌ها و انگل‌ها مبارزه می‌کند
  • به درمان اسهال کمک کند
  • از سرطان جلوگیری می‌کند
  • سرشار از آنتی‌اکسیدان است
  • کاهش استرس
  • تقویت حافظه
  • درمان سندرم روده تحریک‌پذیر
  • تنظیم کلسترول خون

زیره سبز 100 گرمی

تومان57,500

3 عدد در انبار

کد محصول (SKU) 822 دسته بندی ها , برچسب

زیره سبز 100 گرمی

زیره سبز (L.Cuminum cyminum) یکی از دو نوع زیره موجود در طبیعت می باشد. زیره سبز دانه ای معطر، یکساله و بدون کرک است. البته میوه زیره سبز کرک دار می باشد. ساقه علفی زیره سبز با شیار و با انشعابات دو تایی و سه تایی می باشد. زیره سبز از تیره چتریان (Apaiaceae) است. چتریان تیره ای از گیاهان با ساقه های تهی، مانند هویج و جعفری هستند. گروه چتریان یا کرفسیان. گیاه زیره شبیه بوته هویج با برگهای به ارتفاع 20 الی 30 سانتی متر و بلندی گیاه زیره سبز 60 سانتی متر می باشد و برداشت آن با دست  انجام می شود. ساقه زیره سبز باریک و براق و با ارتفاع 20 الی 30 سانتی متر می باشد. هر شاخه گیاه زیره سبز تعداد 2 الی 3 زیر شاخه دارد که همگی به همان ارتفاع 20 تا 30 سانتی متر می رسند و به همین دلیل گیاه، سایبان یکنواخت دارد. زیره سبز دارای برگهای  براق و با ارتفاع 5 تا 10 سانتی متر است و گلها ی کوچک صورتی یا سفید دارد. دانه زیره سبز مستطیل شکل و دارای کانال های روغنی و به رنگ قهوه ای-زرد دیده می شوند، دانه های زیره سبز در یک میوه جای دارند که خشک می شوند.

مهمترین اعضاء گروه چتریان یا کرفسیان عبارتند از:

هویج، کرفس، شوید، زیره سیاه، زیره سبز، رازیانه، بادیان، جعفری و چویل

تفاوت زیره سبز و سیاه

دانه زیره سبز در حقیقت همان میوه گیاه است که ارتفاع آن 2 میلی متر و به شکل هلالی و دارای 5 خط برجسته می باشد. زیره دو نوع دارد: زیره سبز با نام علمی cuminum cyminum L و زیره سیاه که به زیره ایرانی معروف است و با نام علمی Carum carvil شناخته می شوند. این دو نوع زیره بسیار به یکدیگر شبیه هستند اما تفاوتهایی نیز دارند. زیره سبز به رنگ سبز روشن است و دانه های آن حجیم و دارای عطر کمتری نسبت به زیره سیاه می باشد. زیره یکی از اولین گیاهان کاشته شده در اروپا، آسیا و افریقا می باشد.

بیشترین زیره ایران در کرمان هست و شهر بافت استان کرمان مرغوب ترین زیره در ایران را بصورت خودرو دارد.

زیره هندی-ایرانی و خاورمیانه ای از نظر میزان روغن و طعم با یکدیگر متفاوت می باشند.

ارزش غذایی در زیره سبز

مواد غذایی موجود در یک قاشق غذاخوری از زیره سبز شامل:

  • پروتئین: یک گرم
  • کالری: 22 گرم
  • کلسترول: صفر گرم
  • چربی: یک گرم
  • فیبر رژیمی: یک گرم
  • سدیم: 10 میلی گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • قند: صفر گرم
  • ویتامین های موجود: ویتامینA – C- E
  • آهن، کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز، فسفر، منیزیم ، روی
  • تیامین ، ریبوفلاوین و نیاسین

خواص زیره سبز

خواص زیره سبز با زیره سیاه تفاوت هایی اساسی دارد. زیره سبز به عنوان طعم دهنده در محصولات تجاری و غذایی کاربرد دارد و فاکتور اساسی پودرهای کاری و چیلی می باشد. به کمک تقطیر با بخار آب، روغن زیره سبز را به دست آورده و برای مزه دار کردن چاشنی ها، نوشیدنی ها و دسرها قابل استفاده می باشد. از زیره سبز برای عطر موجود در لوسیون ها، عطرها و کرم ها استفاده می شود. زیره سبز یک ادویه خوراکی و غیر سمی می باشد اما امکان ایجاد آلرژی وجود دارد.

خواص زیره سبز عبارتند از:

  • ضد درد
  • بی حس کننده
  • ضد باکتری
  • ضد صفر
  • ضد باروری
  • آنتی اکسیدان
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • ضد چسبندگی پلاکت ها
  • ضد عفونی کننده
  • ضد اسپاسم
  • ضد تومور
  • قابض
  • ضد نفخ
  • تقویت کننده معده
  • تقویت کننده رحم
  • قارچ کش
  • التیام دهنده زخم
  • لارو کش
  • سبب ازدیاد شیر در مادران شیرده
  • کمک به تعریق بدن
  • دارای خاصیت استروژنی
  • ضد التهاب
  • و در نهایت زیره سبز کمک کننده به هضم غذا میباشد.

زیره سبز دارای خواص شگفت انگیزی می باشد. بیشترین خواص زیره را باید کمک به هضم، تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به گردش خون دانست.

به دلیل شواهد فراوانی که در مورد خواص زیره سبز هست این گیاه تبدیل به سوژه ای برای تحقیقات پزشکی گردیده است. دانه زیره سبز مواد طبیعی در خود دارند که مانند انتی اکسیدان عمل کرده و احساس سلامتی در شما تقویت می شود و نیز پوست را در مقابل پیری حفظ می کند. آزمایشاتی که با زیره سبز بر روی موشها انجام پذیرفته نشان داده است، موشها با مصرف زیره در مقابل سرطان روده بزرگ حفاظت شدند و طبق اعلام محققین از 9 گیاه آزمایش شده، زیره قوی ترین گیاه ضد سرطان شناخته شده است.

زیره درمان مناسبی برای اسهال است.

افرادی دیابتی می توانند در درمان خود از زیره استفاده کنند زیرا قند را به شدت کاهش می دهد ( البته مصرف زیره در بیماران دیابتی باید با احتیاط باشد تا دچار افت شدید قند خون نشوند).

روغن دانه زیره یک ضد عفونی کننده قوی می باشد. باکتری هایی را که در مقابل هر نوع ضد عفونی کننده مقاوم هستند از بین خواهد برد. دانه های زیره خاصیت کاهش درد و التهاب دارند که طی آزمایشات، اسانس زیره این خاصیت را دارا نمی باشد. ماده “هیپولیپیدمی”  ماده ای است که چربی مضر در بدن را کاهش می دهد و زیره که خاصیت “هیپولیپیدمی” دارد به کاهش کلسترول و در نتیجه آسیب به قلب جلوگیری می کند.

مخلوط پودر زیره با ماست به کاهش کلسترول کمک خواهد نمود. مطالعات در مورد ارتباط زیره سبز با کاهش وزن ادامه دارد اما طبق اعلام محققین زیره سبز به احتمال زیاد سبب کاهش وزن می شود زیرا گروهی از خانم ها با زیره سبز مورد آزمایش قرار گرفتند و بخوبی نشان داد که کاهش وزن داشته اند. عصاره زیره سبز در درمان اسپاسم گوارشی، تهوع و نفخ همراه با سندروم روده تحریک پذیر، بسیار موثر است. مصرف زیره سبب تقویت حافظه می شود و حتی ممکن است به درمان بیماری پارکینسون کمک کند. همانگونه که اشاره شد رویش زیره از قاره اروپا، افریقا و آسیا از زمانهای قدیم آغاز شده است، در نتیجه ملل مختلف با خواص آن آشنا هستند و از آن استفاده می کنند. در هندوستان به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد ادرار قابل استفاده است.  زیره سبز دارای طبیعت گرم و خشک و خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان است. زیره سبز سبب افزایش شیر مادر و برای دل درد کودکان مفید است. زیره سبز رفع مشکلات مثانه و کلیه – دفع گاز روده و معده – ضدعفونی کننده – کاهش وزن از خواص متعدد زیره سبز می باشد. در طب سنتی مراکش برای کاهش فشار خون و به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود. ترکیبات، گونه، نوع اسانس زیره سبز با زیره سیاه کاملا متفاوت است و نیز اثرات دارویی – درمانی این دو نوع زیره در برخی موارد تفاوت دارند، و به همین دلیل میزان مصرف زیره سیاه در غذاها می تواند ده برابر زیره سبز باشد. به علت ترکیبات اصلی اسانس زیره سبز با زیره سیاه علت تفاوت بوی این دو نوع زیره می باشد.

تاریخچه زیره سبز

طبق تحقیقات زیره سبز از شام، منطقه ای در مدیترانه شرقی آمده و کشت خودرو آن به هزاره دوم قبل از میلاد می رسد. هزاران سال است که زیره سبز به عنوان ادویه در غذاها مصرف می شود. در مصر باستان زیره علاوه بر ادویه غذایی به عنوان نگاهداری مومیایی نیز استفاده داشته است. هندوستان زیره سبز را یک ماده سنتی می شناسند و استفاده های متفاوت دارد. در مراکش از قدیم به عنوان ادویه اصلی در کنار غذاهای خود زیره سبز را داشته اند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “زیره سبز 100 گرمی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای آنکه تصویر به دیدگاهتان اضافه کنید باید وارد شده باشید.

3 عدد در انبار

تومان57,500

زیره سبز (L.Cuminum cyminum) یکی از دو نوع زیره موجود در طبیعت می باشد. زیره سبز دانه ای معطر، یکساله و بدون کرک است. البته میوه زیره سبز کرک دار می باشد. ساقه علفی زیره سبز با شیار و با انشعابات دو تایی و سه تایی می باشد. زیره سبز از تیره چتریان (Apaiaceae) است. چتریان تیره ای از گیاهان با ساقه های تهی، مانند هویج و جعفری هستند. گروه چتریان یا کرفسیان. گیاه زیره شبیه بوته هویج با برگهای به ارتفاع 20 الی 30 سانتی متر و بلندی گیاه زیره سبز 60 سانتی متر می باشد و برداشت آن با دست  انجام می شود. ساقه زیره سبز باریک و براق و با ارتفاع 20 الی 30 سانتی متر می باشد. هر شاخه گیاه زیره سبز تعداد 2 الی 3 زیر شاخه دارد که همگی به همان ارتفاع 20 تا 30 سانتی متر می رسند و به همین دلیل گیاه، سایبان یکنواخت دارد. زیره سبز دارای برگهای  براق و با ارتفاع 5 تا 10 سانتی متر است و گلها ی کوچک صورتی یا سفید دارد. دانه زیره سبز مستطیل شکل و دارای کانال های روغنی و به رنگ قهوه ای-زرد دیده می شوند، دانه های زیره سبز در یک میوه جای دارند که خشک می شوند.

مهمترین اعضاء گروه چتریان یا کرفسیان عبارتند از:

هویج، کرفس، شوید، زیره سیاه، زیره سبز، رازیانه، بادیان، جعفری و چویل

تفاوت زیره سبز و سیاه

دانه زیره سبز در حقیقت همان میوه گیاه است که ارتفاع آن 2 میلی متر و به شکل هلالی و دارای 5 خط برجسته می باشد. زیره دو نوع دارد: زیره سبز با نام علمی cuminum cyminum L و زیره سیاه که به زیره ایرانی معروف است و با نام علمی Carum carvil شناخته می شوند. این دو نوع زیره بسیار به یکدیگر شبیه هستند اما تفاوتهایی نیز دارند. زیره سبز به رنگ سبز روشن است و دانه های آن حجیم و دارای عطر کمتری نسبت به زیره سیاه می باشد. زیره یکی از اولین گیاهان کاشته شده در اروپا، آسیا و افریقا می باشد.

بیشترین زیره ایران در کرمان هست و شهر بافت استان کرمان مرغوب ترین زیره در ایران را بصورت خودرو دارد.

زیره هندی-ایرانی و خاورمیانه ای از نظر میزان روغن و طعم با یکدیگر متفاوت می باشند.

ارزش غذایی در زیره سبز

مواد غذایی موجود در یک قاشق غذاخوری از زیره سبز شامل:

  • پروتئین: یک گرم
  • کالری: 22 گرم
  • کلسترول: صفر گرم
  • چربی: یک گرم
  • فیبر رژیمی: یک گرم
  • سدیم: 10 میلی گرم
  • کربوهیدرات: 3 گرم
  • قند: صفر گرم
  • ویتامین های موجود: ویتامینA – C- E
  • آهن، کلسیم، پتاسیم، مس، منگنز، فسفر، منیزیم ، روی
  • تیامین ، ریبوفلاوین و نیاسین

خواص زیره سبز

خواص زیره سبز با زیره سیاه تفاوت هایی اساسی دارد. زیره سبز به عنوان طعم دهنده در محصولات تجاری و غذایی کاربرد دارد و فاکتور اساسی پودرهای کاری و چیلی می باشد. به کمک تقطیر با بخار آب، روغن زیره سبز را به دست آورده و برای مزه دار کردن چاشنی ها، نوشیدنی ها و دسرها قابل استفاده می باشد. از زیره سبز برای عطر موجود در لوسیون ها، عطرها و کرم ها استفاده می شود. زیره سبز یک ادویه خوراکی و غیر سمی می باشد اما امکان ایجاد آلرژی وجود دارد.

خواص زیره سبز عبارتند از:

  • ضد درد
  • بی حس کننده
  • ضد باکتری
  • ضد صفر
  • ضد باروری
  • آنتی اکسیدان
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • ضد چسبندگی پلاکت ها
  • ضد عفونی کننده
  • ضد اسپاسم
  • ضد تومور
  • قابض
  • ضد نفخ
  • تقویت کننده معده
  • تقویت کننده رحم
  • قارچ کش
  • التیام دهنده زخم
  • لارو کش
  • سبب ازدیاد شیر در مادران شیرده
  • کمک به تعریق بدن
  • دارای خاصیت استروژنی
  • ضد التهاب
  • و در نهایت زیره سبز کمک کننده به هضم غذا میباشد.

زیره سبز دارای خواص شگفت انگیزی می باشد. بیشترین خواص زیره را باید کمک به هضم، تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به گردش خون دانست.

به دلیل شواهد فراوانی که در مورد خواص زیره سبز هست این گیاه تبدیل به سوژه ای برای تحقیقات پزشکی گردیده است. دانه زیره سبز مواد طبیعی در خود دارند که مانند انتی اکسیدان عمل کرده و احساس سلامتی در شما تقویت می شود و نیز پوست را در مقابل پیری حفظ می کند. آزمایشاتی که با زیره سبز بر روی موشها انجام پذیرفته نشان داده است، موشها با مصرف زیره در مقابل سرطان روده بزرگ حفاظت شدند و طبق اعلام محققین از 9 گیاه آزمایش شده، زیره قوی ترین گیاه ضد سرطان شناخته شده است.

زیره درمان مناسبی برای اسهال است.

افرادی دیابتی می توانند در درمان خود از زیره استفاده کنند زیرا قند را به شدت کاهش می دهد ( البته مصرف زیره در بیماران دیابتی باید با احتیاط باشد تا دچار افت شدید قند خون نشوند).

روغن دانه زیره یک ضد عفونی کننده قوی می باشد. باکتری هایی را که در مقابل هر نوع ضد عفونی کننده مقاوم هستند از بین خواهد برد. دانه های زیره خاصیت کاهش درد و التهاب دارند که طی آزمایشات، اسانس زیره این خاصیت را دارا نمی باشد. ماده “هیپولیپیدمی”  ماده ای است که چربی مضر در بدن را کاهش می دهد و زیره که خاصیت “هیپولیپیدمی” دارد به کاهش کلسترول و در نتیجه آسیب به قلب جلوگیری می کند.

مخلوط پودر زیره با ماست به کاهش کلسترول کمک خواهد نمود. مطالعات در مورد ارتباط زیره سبز با کاهش وزن ادامه دارد اما طبق اعلام محققین زیره سبز به احتمال زیاد سبب کاهش وزن می شود زیرا گروهی از خانم ها با زیره سبز مورد آزمایش قرار گرفتند و بخوبی نشان داد که کاهش وزن داشته اند. عصاره زیره سبز در درمان اسپاسم گوارشی، تهوع و نفخ همراه با سندروم روده تحریک پذیر، بسیار موثر است. مصرف زیره سبب تقویت حافظه می شود و حتی ممکن است به درمان بیماری پارکینسون کمک کند. همانگونه که اشاره شد رویش زیره از قاره اروپا، افریقا و آسیا از زمانهای قدیم آغاز شده است، در نتیجه ملل مختلف با خواص آن آشنا هستند و از آن استفاده می کنند. در هندوستان به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد ادرار قابل استفاده است.  زیره سبز دارای طبیعت گرم و خشک و خاصیت آنتی اکسیدانی فراوان است. زیره سبز سبب افزایش شیر مادر و برای دل درد کودکان مفید است. زیره سبز رفع مشکلات مثانه و کلیه – دفع گاز روده و معده – ضدعفونی کننده – کاهش وزن از خواص متعدد زیره سبز می باشد. در طب سنتی مراکش برای کاهش فشار خون و به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود. ترکیبات، گونه، نوع اسانس زیره سبز با زیره سیاه کاملا متفاوت است و نیز اثرات دارویی – درمانی این دو نوع زیره در برخی موارد تفاوت دارند، و به همین دلیل میزان مصرف زیره سیاه در غذاها می تواند ده برابر زیره سبز باشد. به علت ترکیبات اصلی اسانس زیره سبز با زیره سیاه علت تفاوت بوی این دو نوع زیره می باشد.

تاریخچه زیره سبز

طبق تحقیقات زیره سبز از شام، منطقه ای در مدیترانه شرقی آمده و کشت خودرو آن به هزاره دوم قبل از میلاد می رسد. هزاران سال است که زیره سبز به عنوان ادویه در غذاها مصرف می شود. در مصر باستان زیره علاوه بر ادویه غذایی به عنوان نگاهداری مومیایی نیز استفاده داشته است. هندوستان زیره سبز را یک ماده سنتی می شناسند و استفاده های متفاوت دارد. در مراکش از قدیم به عنوان ادویه اصلی در کنار غذاهای خود زیره سبز را داشته اند.

سبد خرید
ورود به حساب کاربری

حساب کاربری ندارید؟

ثبت نام کنید
error: Content is protected !!